29 Νοεμβρίου 2021

Κλειστό το Μετρό «Σύνταγμα» λόγω διαδήλωσης υπέρ Κουφοντίνα

Κλειστός είναι ο σταθμός του Μετρό στο Σύνταγμα, ύστερα από εντολή της αστυνομίας, λόγω προγραμματισμένης συγκέντρωσης στο κέντρο της Αθήνας.

Οι συρμοί του Μετρό περνούν από τον σταθμό χωρίς να πραγματοποιούν στάση, ενώ παραμένει άγνωστο για πόση ώρα θα παραμείνει κλειστός. Σημειώνεται πως η σημερινή συγκέντρωση θα πραγματοποιηθεί υπέρ του καταδικασθέντα Δημήτρη Κουφοντίνα, ο οποίος νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση. Ο καταδικασμένος για την 17 Νοέμβρη συνεχίζει την απεργία πείνας και δίψας, με αίτημα τη μεταγωγή στον Κορυδαλλό, και χθες η υγεία του παρουσίασε σημαντική επιδείνωση, καθώς υπέστη νεφρική ανεπάρκεια και οι γιατροί προχώρησαν σε ανάνηψή του, σε συμφωνία με την εισαγγελική εντολή προς αυτή την κατεύθυνση.

Αναφερόμενος στην απεργία πείνας του Δημήτρη Κουφοντίνα, ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης δήλωσε σήμερα πως ο εν λόγω κατάδικος «ζητάει από την κυβέρνηση να αναλάβει μια πολιτική πρωτοβουλία να μην εφαρμόσει το νόμο ή να αλλάξει το νόμο. Η νομοθεσία σήμερα είναι πάρα πολύ σαφής: επιβάλλει στην πραγματικότητα τη μη παραμονή του κ. Κουφοντίνα και όσων είναι καταδικασμένοι σε κακουργήματα αυτού του είδους, στο Κατάστημα Κράτησης Κορυδαλλού. Υπάρχουν επιπλέον λόγοι που το επιβάλλουν και οι οποίοι έχουν να κάνουν με την αποφυγή συγχρωτισμού, άρα αυτή τη στιγμή ο κ. Κουφοντίνας προβάλλει ένα μη νόμιμο δικαίωμα», συμπέρανε κατ’ αρχήν ο Γ. Γεραπετρίτης διαβεβαιώνοντας πως αν υπάρξει αντίθετη απόφαση εκ μέρους του δικαστηρίου, «βεβαίως και η Πολιτεία θα συμμορφωθεί».

Τόνισε όμως και κάτι ακόμη: «στο πλαίσιο της επιείκειας την οποία ζητεί ο κ. Κουφοντίνας και φαίνεται να “αγκαλιάζει” η αντιπολίτευση, ο νόμος θα πρέπει να εφαρμόζεται έναντι πάντων. Εξαιρέσεις από το νόμο δεν μπορούν να γίνουν διότι αυτό ανοίγει ένα τεράστιο “παράθυρο”, τον ασκό του Αιόλου, το να προβάλλονται εκβιαστικά αιτήματα εκ μέρους του καθενός», υπογράμμισε καταλήγοντας ότι «ο καταδικασμένος κ. Κουφοντίνας δεν έχει προβάλλει καμία μεταμέλεια σε ό,τι έχει πράξει, διότι στο τέλος της ημέρας η επιείκεια απαιτεί ένα επίπεδο μεταμέλειας για όσα εγκληματικά έχουν διαπράξει».