29 Νοεμβρίου 2021

Τσίπρας: Ο Μητσοτάκης κρύβει την αλήθεια για τον κορονοϊό στην Ελλάδα

1 min read

Για αποτυχία της κυβέρνησης στη διαχείριση της πανδημίας του κορονοϊού “που οδήγησε στο δεύτερο καθολικό lockdown τη χώρα” έκανε λόγο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Συνέντευξη Τύπου στα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ παραχώρησε ο Αλέξης Τσίπρας με αφορμή το δεύτερο lockdown. Ο πρόδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατήγγειλε άλλωστε την ακύρωση της συζήτησης στη Βουλή σε συνέχεια της επίκαιρης ερώτησης για τα ΜΜΜ. “Μετά το νέο lockdown και την ομολογία της αποτυχίας του, ο κ. Μητσοτάκης επιλέγει να βάλει φίμωτρο και στις κοινοβουλευτικές διαδικασίες. Ακυρώνει την αυριανή συζήτηση στη Βουλή επίκαιρης ερώτησής μου που αφορά στις βαρύτατες κυβερνητικές ευθύνες για την αναζωπύρωση της πανδημίας στη χώρα μας” έγραψε ο Α. Τσίπρας στα κοινωνικά δίκτυα.

Κατά τη συνέντευξή του, δήλωσε πως η νέα καραντίνα φέρει την υπογραφή του Κυριάκου Μητσοτάκη. ” Η ασφυξία του συστήματος υγείας και η ραγδαία αύξηση των κρουσμάτων οφείλεται στην εγκληματική αδράνεια του κ Μητσοτάκη. Το δεύτερο lockdown φέρει την υπογραφή του” είπε χαρακτηριστικά.

Όπως είπε ο Α. Τσίπρας, ο Κ. Μητσοτάκης:

“Δεν προσέλαβε μόνιμους γιατρούς και νοσηλευτές στα νοσοκομεία.

Δε μερίμνησε για την επαρκή προσθήκη νέων ΜΕΘ στο ΕΣΥ.

Δεν προχώρησε στη μαζική συνταγογράφηση δωρεάν τεστ για όλους τους πολίτες.

Δεν μερίμνησε για την ενίσχυση των Μέσων Μαζικής Μεταφοράς για την αποφυγή του συνωστισμού.

Δεν άνοιξε τον τουρισμό με ασφαλές σχέδιο και σαφή υγειονομικά πρωτοκόλλα για την είσοδο επισκεπτών στη χώρα.

Δεν πήρε κανένα μέτρο προστασίας για το άνοιγμα των σχολείων,αντίθετααύξησε αντί να μειώσει τον αριθμό μαθητών ανά τάξη”.

Ο Αλέξης Τσίπρας υπογράμμισε “τι έκανε αυτούς τους μήνες ο πρωθυπουργός”, όπως είπε:

“Ανακοίνωσε αυτάρεσκα ότι νίκησε τον κορονοιό, στέλνοντας το απατηλό μήνυμα του εφησυχασμού και της επιστροφής στην κανονικότητα στους πολίτες.

Επέλεξε αντί να λάβει αναγκαία μέτρα με ευθύνη της πολιτείας, να αναπαράγει διαρκώς το αφήγημα της ατομικής ευθύνης και να στοχοποιεί τους νέους. Άφησε τους πολίτες να πληρώνουν από την τσέπη τους 80 και 100 ευρώ για ένα τεστ, μόνο και μόνο για να κάνουν χρυσές δουλειές τα ιδιωτικά διαγνωστικά κέντρα. Άφησε τη συντριπτική πλειοψηφία των επιχειρήσεων, των αυτοαπασχολούμενων, των ελεύθερων επαγγελματιών στη μοίρα τους, χωρίς ουσιαστικά μέτρα ενίσχυσης.

Άφησε τους εργαζόμενους στο έλεος της κρίσης, με την αναστολή συμβάσεων, τη νομιμοποίηση της απλήρωτης υπερωριακής εργασίας, με αποτέλεσμα την εκτόξευση της ανεργίας και της ύφεσης. Και πρόσφατα, στο απόγειο της υγειονομικής κρίσης έφερε και ένα πτωχευτικό νόμο που υφαρπάζει τα σπίτια και τις περιουσίες των Ελλήνων για χάρη των τραπεζών. Και εξασφάλισε την ασυλία μεγάλης μερίδας των ΜΜΕ, με διαφημιστική δαπάνη εκατομμυρίων,ώστε να κρύβουν τις παλινωδίες της κυβέρνησης, να τον αποθεώνουν και να βοηθούν στη διαρκή ωραιοποίηση της πραγματικότητας”.

“Ο κος Μητσοτάκης βάζει λουκέτο στη χώρα γιατί άφησε το ΕΣΥ να είναι στα όρια του και γιατί οι ΜΕΘ δεν επαρκούν”, πρόσθεσε.

“Η Ελλάδα τους τελευταίους μήνες τα πάει εξαιρετικά άσχημα. Και ο κος Μητσοτάκης,επιμελώς το κρύβει”, συνέχισε ο Α. Τσίπρας.