19 Απριλίου 2024

Μπαρτσελόνα 1-1 Νάπολι: Ο Φεράν Τόρες απέκρουσε το πέναλτι για τους Μπλαουγκράνα

1 min read
football

Η Νάπολι έμεινε σταθερή για να παίξει ισόπαλο 1-1 στο Καμπ Νου κόντρα στην Μπαρτσελόνα στα νοκ-άουτ πλέι οφ του Γιουρόπα Λιγκ, παρά το γεγονός ότι η γηπεδούχος ομάδα είχε τις καλύτερες ευκαιρίες.
Η Νάπολι πέτυχε το πρώτο γκολ της ισοπαλίας στο 29ο λεπτό, καθώς ο Πιότρ Ζιελίνσκι συνέτριψε μια προσπάθεια στο ριμπάουντ στην οροφή των διχτυών μέσα από τη μεγάλη περιοχή, αφού το αρχικό του σουτ αποκρούστηκε από τον Μαρκ-Άντρε τερ Στέγκεν.
Στη συνέχεια, η Μπαρτσελόνα καταδικάστηκε σε πέναλτι στο 59ο λεπτό μετά από έλεγχο του VAR, αφού ο Χουάν Ζεσούς χειρίστηκε τη μπάλα μέσα στη μεγάλη περιοχή.
Ο Φεράν Τόρες δεν έκανε λάθος και έθαψε το χτύπημα στα δεξιά του Άλεξ Μερέ για να επαναφέρει τους Μπλαουγκράνα σε ίσους όρους.
Η κούραση επικράτησε στην ομάδα του Λουτσιάνο Σπαλέτι καθώς ο αγώνας συνεχιζόταν και ζήτησαν πίεση από την Μπαρτσελόνα καθίζοντας βαθιά.
Ωστόσο, παρά τη μονόδρομη κίνηση στις στιγμές του θανάτου, που είδε κάποιες βασικές ευκαιρίες να απορρίπτονται από την Μπαρτσελόνα, η Νάπολι κράτησε την ισοπαλία με την ισοπαλία τώρα καλά ισορροπημένη να πηγαίνει στο δεύτερο σκέλος.

Σημείο συζήτησης – η Μπαρτσελόνα άξιζε περισσότερα

Ο Τσάβι θα έχει δύο μυαλά για το τι συνέβη στο Camp Nou απόψε. Από τη μία πλευρά, θα είναι ευχαριστημένος με το πώς έπαιξε η ομάδα του στο δεύτερο ημίχρονο, αλλά από την άλλη, θα είναι πικρά απογοητευμένος που θα αποχωρήσει με την ισοπαλία. Αυτό αφήνει αυτό το νοκ άουτ ισοπαλία στα πλέι οφ στην άκρη του μαχαιριού πριν από την αντίστροφη αναμέτρηση στο στάδιο Diego Armando Maradona στις 24 Φεβρουαρίου.
Οι Μπλαουγκράνα συγκέντρωσαν συνολικά 21 σουτ, έναντι μόλις τεσσάρων για τη Νάπολι. Κρίνοντας από την αναμενόμενη απόδοση των στόχων τους 2,03 xG, δημιουργήθηκαν πολλές καλές ευκαιρίες που δεν μπορούσαν να αξιοποιηθούν. Πολλά από αυτά ήρθαν στα τελευταία 10 λεπτά του αγώνα.
Δύο μεγάλες ευκαιρίες έπεσαν στον Φεράν Τόρες, ο οποίος στο σύνολό του θα είναι απογοητευμένος από την απόδοσή του απόψε παρά το ότι πέτυχε το πέναλτι για να εξασφαλίσει την ισοπαλία.
Και οι δύο ευκαιρίες τον είδαν να χτυπάει τη μπάλα πάνω από το δοκάρι μέσα από τη μεγάλη περιοχή και πρέπει να πέσει κάτω ως κακά άστοχα. Συνολικά, μόνο ένα από τα εννιά του σουτ ήταν εύστοχα.

Παίκτης του αγώνα – καλίδου κουλιμπαλί

Ο κεντρικός αμυντικός της Νάπολι ήταν εξαιρετικός για τον σύλλογό του απόψε, κάνοντας άλλη μια κορυφαία απόδοση στην καρδιά της άμυνας για να βοηθήσει την ομάδα του να εξασφαλίσει την ισοπαλία στο Καμπ Νόου.
Η καλύτερή του στιγμή στο ματς ήρθε στο πρώτο ημίχρονο, όταν έκανε ένα πιθανό τάκλιν με τον Φεράν Τόρες στο 31ο λεπτό.
Επιπλέον, ο Κουλιμπαλί έκανε δύο επιτυχημένες ντρίμπλες, κέρδισε τη μοναδική του εναέρια μονομαχία και, το πιο εντυπωσιακό, κέρδισε και τα τρία τάκλιν του.