24 Απριλίου 2024

Το χέρι του Ρονάλντο: η τιμωρία του αρχηγού κάνει την Πάντοβα να κερδίσει τη Μάντοβα

1 min read

Με ελάχιστη προσπάθεια και χάρη σε ένα αυτογκόλ, η Πάντοβα κέρδισε τη Μάντοβα με 1-0 στον τελευταίο μεσοβδόμαδο γύρο του πρωταθλήματος και παραμένει στον απόηχο της Σουντιρόλ στον όμιλο Α της Serie C έξι ημέρες από το τέλος της κανονικής περιόδου.

Παρά την όχι πολύ αστραφτερή εμφάνιση, το μακρύ σερί συνεχόμενων χρήσιμων αποτελεσμάτων συνεχίζεται για τους Biancoscudati, που δεν έχουν ηττηθεί σε 22 αγώνες στο πρωτάθλημα.

Ο Mister Oddo, δεδομένων των πολλών απουσιών, επιλέγει την άμυνα τριών ατόμων με τον Della Latta στο κέντρο δεξιά και τον Jelenic ως αριστερό εξτρέμ στη μεσαία γραμμή. Η Mantova είναι ακόμη πιο αποδεκατισμένη, γεγονός που πρόσθεσε στους πολλούς τραυματισμούς και μια μικρή επιδημία γρίπης που της στέρησε μερικά πιόνια συμπεριλαμβανομένου του βομβαρδιστή Monachello.

Ωστόσο, η καλύτερη ευκαιρία στο ξεκίνημα είναι ακριβώς για τους Virgilians με τον Piovanello να χτυπάει ψηλά από καλή θέση. Σιγά-σιγά η Πάντοβα πήρε το γήπεδο, κυριάρχησε στο παιχνίδι, δημιούργησε κάποιες αναξιοποίητες ευκαιρίες από τους Bifulco και Chiricò, αλλά δυσκολεύτηκε να ανεβάσει τον ρυθμό του αγώνα πηγαίνοντας στο 0-0.

Το δεύτερο ημίχρονο δεν ξεκίνησε με διαφορετικό τρόπο, θα χρειαζόταν ένα επεισόδιο για να ανάψει η πρόκληση και φτάνει στο 16′. Ο Ρονάλντο εκτελεί ένα φάουλ από την αριστερή γωνία της περιοχής, ο τερματοφύλακας, εξαπατημένος από τόσους άντρες μπροστά του, σμανάκωσε άσχημα τον συμπαίκτη του Μπρουτσίνι που κολλάει έτσι το δικό του τέρμα.

Με λίγη τύχη, η Πάντοβα προηγήθηκε και στο τελευταίο μισάωρο περιορίστηκε στη διαχείριση της πρόκλησης, χωρίς να βρει ποτέ το σουτ για να την κλείσει οριστικά. Την επόμενη Κυριακή είμαστε ήδη πίσω στο γήπεδο της Αλεσάνδρειας απέναντι στη Γιουβέντους Under 23.